Če želite preživiti dan kot Robinson Crusoe, je definitivno potrebno , da se odpravite na Rdeči otok. Otok je dejansko ustvarjen iz dveh otočkov, sv. Andrija in Maškin, povezanih z umetnim nasipom. Čeprav se nahaja na samo 15 minutni vožnji taxi-čolnom od Rovinja, je eden izmed najbolj osamljenih otokov v arhipelagu.

Turisti verjetno mislijo da na tako majhnem prostoru ni veliko za videti. Ampak se močno motijo! Samo izberite pot in odpravite se na raziskovanje!

Če si želite najti mirno mesto z prijetnim vetričem, gosti mediteranski gozdovi in obdelani parki ponujajo potrebni hlad. Leta 2002 so drevesa bila na robu močne nevihte, zaradi česar se razvila v smešne oblike. Če naletite na osamljeno okroglo zgradbo – to je mavzolej družine Maškin. Potem lahko naletite na osrednj del benediktinskega samostana iz 6. stoletja z približno zanimljivo zgodbo. Ko so Benediktinci odšli, Frančiškani so ga ohranili nedotaknjenim vendar so bili v 19. stoletju francoski osvajalci našli praktičnejši namen za cerkveni stolp … Preoblikovali so ga v dimnik za novo zgrajeno apno. Kasneje je cerkev postala del gradu Hutterott priljubljena prizorišča z rustikalno tematiko.

V bližini je opazovalnica ki vam daje 360-stopinjski pogled na otoček. Med mnogimi kamnitimi plažami in zalivi, kjer lahko najdete svoje intimno mestece in uživate v intimi!