Plaža Mulini je atraktivna oaza dizajnirana kao nastavak promenade, koja povezuje grad Rovinj sa šumskim zelenilom parka Punta Corrente.

Ono što razlikuje Mulini od drugih plaža u ovoj regiji su zanimljiva i interesantna arhitektonska rješenja. Njen jedinstveni ambijent je podjeljen na dvije oblasti, kako bi se što bolje uklopila u postojeći prirodni reljef i varijacije na obali. Prvi je oštrija stjenovita zona, sa puno izlomljenih ploha, koja je pod direktnim utjecajem udara valova. Druga je mnogo mirnija zona sa blagim kaskadama koje vode do mora. Glavni građevni element ovde je šljunak, okružen bogatom vegetacijom.

Tijekom dana plaža je raj za plivače, neplivače, ljubitelje kajaka ili kanua i ronioce. Nakon zalaska sunca, pretvara se u intimniji prostor sa romantičnom i ugodnom mediteranskom atmosferom. Barovi i restorani u blizini pružaju veliki izbor pića, svježih morskih plodova, udobna mjesta za sijedenje i prekrasan pogled. Neke od ležaljki imaju zvonca – upotrebite ga i konobar će odmah doći po narudžbu. Da li ste spremni da se u potpunosti opustite?