Ne obstaja samo en atribut, kateri bo naredil hotel ”najboljšim v tej regiji”. Vendar po našem mnenju, obstajajo določeni predmeti katere bi hotel moral imeti v ponudbi, da bi gostom omogočil prijetno bivanje.

Zato smo izdelali seznam najboljših hotelov v Rovinju, na osnovi usluge, lokacije, vsebine, hrane, smisla za detajle in njihovega ”X” Factorja.

Novi družinski hotel Amarin z štirimi zvezdicami je postavljen na okoli 4 km severno od centra Rovinja, na vzhodnem robu turističnega območja Monsena-Valdaliso.

Hotel Lone je eleganten hotel s petimi zvezdicami in eden izmed najboljših lokacij v Rovinju. Nahaja se v naravnem parku Punta Corrente, le 15 min hoje od centra mesta.

Monte Mulini je hotel na istrski obali, ki se lahko pohvali s petimi zvezdicami. Nahaja se le 10 minut od Starega mesta  Rovinj v gostih, starodavnih gozdovih, borovem gozdu.

Adriatic je več kot hotel. To je gradbeno umetniško delo, ki se nahaja na glavnem trgu, v osrčju Starega mesta Rovinj. Hotel je bil zgrajen leta 1913 in je bil popolnoma prenovljen leta 2015 in ob tem je ohranil duh tradicionalne arhitekture z modernimi rešitvami.

Eden je idilični hotel, ki se nahaja na najbolj oddaljeni črti mirnih gozdov Zlatega rta, le 200 metrov od kristalno čistega Jadrana.

Island Hotel Istra se nahaja na majhnem, neprehodnem otoku Sv. Andrej. Predstavlja najočitnejši objekt v okolici, obdan z borovci, zidovi in modrim Jadranom.

Ta eleganten hotel z štirimi zvezdicami se nahaja na majhni, na ulici za pešce  v središču Starega mesta Rovinj, le nekaj korakov od glavnega trga.

Boutique Hotel Valdibora je prispel na naš seznam zahvaljujoč svojemu šarmu in osupljivi lokaciji. Ta prekrasna stavba iz 17. stoletja, sedaj popolnoma prenovljena, se nahaja v osrčju Starega mesta Rovinj, v romantično vzporedni ulici blizu cerkve Sv. Eufemija.

Hotel Delfin je prekrasen, luksuzni butik hotel oddaljen samo 10 minut hoje od Starega mesta Rovinj.

Njegova  mirna lokacija na obali ponuja senzacionalni pogled na Jadran, kamnite zgradbe in cerkev sv. Eufemija.