Ako ste avanturističkog duha, spremni za malo uzbuđenja za odrasle ili Vam je potreban pravi svingerski odmor, istarska obala je idealna destinacija za Vas. Sledeći tekstovi posvećeni su magičnim, manje poznatim, izolovanim plažama Jadrana. Ako ste ljubitelj golotinje ili vođenja ljubavi uz zvuke talasa, pažljivo pratite dalje! Otkrićemo Vam najbolje lokacije za razuzdani odmor i predočiti Vam šta otprilike možete očekivati, šta poneti i gde upoznati ljude sa istim životnim stilom.

Punta Križa je mala kamenita plaža u Rovinju, raj za svingere i članove LGBTQ zajednice.

Valalta je prvenstveno porodični nudistički kamp, a ne toliko svingersko odmaralište. Međutim, tokom godina se značajno povećao broj svingera koji posećuju Valaltu.

Koversada je još jedan nudistički kamp u blizini Vrsara, poznat po unisex nudističkim plažama i skrovitim, šljunkovitim uvalama. To je vrlo mirno mesto, idealno za ljude slobodnijeg ponašanja.

Plaža Punta Eva (Cape Eva) nalazi se u južnom delu kampa Polari i rezervisana je za nudiste. Na strani ka obali izolovana je od javnosti gustom, borovom šumom.

Crveni Otok  je  udaljen samo 15-ak minuta vožnje brodom od Rovinja i predstavlja nenastanjeno područje idealno za nudiste. Crvena plaža nalazi se na Maškinu, manjem od dva ostrvca koja čine Crveni Otok. Poznat je kao nezvanično nudističko odmaralište, prijateljski nastrojeno prema homo i heteroseksualnim parovima.

Na samo 5 minuta vožnje brodom iz Rovinja nalazi se odlično izletište za nudiste. Plaža o kojoj govorimo nalazi se na ostrvu Sv. Katarina i nosi isto ime. Skrivena je u gustoj šumi na zapadnom delu ostrva.

Škaraba se nalazi u parku Zlatni rt, samo 30 minuta hoda od centra Rovinja. Za razliku od drugih plaža ovog kraja, Škaraba nudi privatnost, skrovitost i mir.

Plaža Kolone nalazi se u auto-kampu Kolone, u blizini malog srednjevekovnog grada Bale, 19 km južno od Rovinja. U jednom delu kampa dominiraju borovi, a na suprotnom crni hrastovi.