Ako ste avanturističkog duha, spremni za malo uzbuđenja za odrasle ili Vam je potreban pravi swingerski odmor, istarska obala je idealna destinacija za Vas. Sljedeći tekstovi posvećeni su magičnim, manje poznatim, izoliranim plažama Jadrana. Ako ste ljubitelj golotinje ili vođenja ljubavi uz zvukove valova, pažljivo pratite dalje! Otkrićemo Vam najbolje lokacije za razuzdani odmor i predočiti Vam šta otprilike možete očekivati, šta ponjeti i gdje upoznati ljude sa istim životnim stilom.

Punta Križa je mala kamenita plaža u Rovinju, raj za swingere i članove LGBTQ zajednice.

Valalta je prvenstveno obiteljski nudistički kamp, a ne toliko swingersko odmaralište. Međutim, tokom godina se značajno povećao broj swingera koji posjećuju Valaltu.

Koversada je još jedan nudistički kamp u blizini Vrsara, poznat po unisex nudističkim plažama i skrovitim, šljunkovitim uvalama. To je vrlo mirno mjesto, idealno za ljude slobodnijeg ponašanja.

Plaža Punta Eva nalazi se u južnom dijelu kampa Polari i rezervirana je za nudiste. Na strani prema obali izolirana je od javnosti gustom, borovom šumom.

Crveni Otok  je udaljen samo 15-ak minuta vožnje brodom od Rovinja i predstavlja nenastanjeno područje idealno za nudiste. Crvena plaža nalazi se na Maškinu, manjem od dva otočića koja čine Crveni Otok. Poznat je kao neslužbeno nudističko odmaralište, prijateljski naklonjeno prema homo i heteroseksualnim parovima.

Na samo 5 minuta vožnje brodom iz Rovinja nalazi se odlično izletište za nudiste. Plaža o kojoj govorimo nalazi se na otoku Sv. Katarina i nosi isto ime. Skrivena je u gustoj šumi na zapadnom dijelu otoka.

Škaraba se nalazi u parku Zlatni rt, 30 minuta hoda od centra Rovinja. Za razliku od drugih plaža ovog kraja, Škaraba nudi privatnost, skrovitost i mir.

Plaža Kolone nalazi se u auto-kampu Kolone, u blizini malog srednjevekovnog grada Bale, 19 km južno od Rovinja. U jednom dijelu kampa dominiraju borovi, a na suprotnom crni hrastovi.