Pozdravljeni! Nikoli nisi obiskal Rovinjskega arhipelaga ali Istre? Tukaj je par stvari, ki te bodo spodbudile da spakiraš kovček in odideš. Naredili smo kratek seznam najzanimivejših znamenitosti katere moraš obiskati!

Da bomo iskreni, ni bilo enostavno  vse te čudovite lokacije, mestne simbole in  lepoto obale opisati v besedah. Zato izvoli in uživaj!

Staro mesto, je šarmantno zgodovinsko središče Rovinja in verjetno najprivlačnejši del tega prekrasnega polotoka v obliki školjke na severu Hrvaške.

Na zahodni obali Istre, med mesti  Vrsar in Rovinj, se nahaja Limski kanal. Z dolžino 12km in 100m visoko strmim pobočjem okoli njega, je ta fjord je ena od najlepših kreacij narave.

Plaža Mulini je atraktivna oaza, katera povezuje mesto Rovinj, z gozdnim zelenilom parka Punta Corrente.

Otoki Brioni so skupek štirinajstih manjših otokov,  ki se nahajajo v Istri, na severno-zahodni obali Pule. Tale arhipelag ima skupno površino 36 km² prekrito z čudovitimi drevesi in obširnimi travniki.

Na severnem delu Istre, nad dolino reke Mirne, na 270 metrov nadmorske višine se nahaja šarmantna in živopisana trdnjava Motovun. To atraktivno srednjeveško mesto, edinstveni sklop venecijanske in rimske arhitekture, je ostal skoraj popolnoma ohranjen do danes.

Baron Gautsch je prelepa avstrijska  ladja, zgrajena v Angliji davnega leta 1908. Z dolžino 84,5 m in širino  11,8 m  je elegantno  plula na pot od Kotora do Trsta. Zdaj se nahaja 40 m pod morjem, kot spomin  na največjo navtično tragedijo.

Če želite  pobegniti  od vročine in množice ali Vam je potrebno samo malo časa da se sprostite in uživate v naravi, je tukaj naše priporočilo: gozdni park Punta Corrente, znan tudi pod imenom Zlati rt, nastanjen je samo 1,5 km južno od centra Rovinja.

Od ustanovitve Rovinja pa vse do danes,so  ribiči, mornarji in graditelji ladij,  tisti pravi čuvaji tradicije in nosilci pomorskega duha. Če želite da se dotaknete resnične duše mesta, morate obiskati Hišo o Batani.

Sveta Katarina je majhen, slikovit otok oddaljen vsega 10 minut vožnje z ladjo od Rovinja. Mirni in skriti zalivi, borovi  gozdovi, zeleni parki, romantične steze in cvetni vrtovi  so tisti, ki otok naredijo tako mamljiv  za turiste.

Če želite  preživiti dan kot Robinson Crusoe, je definitivno potrebno , da se  odpravite na Rdeči otok. Otok je dejansko ustvarjen iz dveh otočkov, sv. Andrija in Maškin, povezanih z umetnim nasipom. Čeprav se nahaja na samo 15 minutni vožnji taxi-čolnom od Rovinja, je eden izmed najbolj osamljenih otokov v arhipelagu.