Če želite  pobegniti  od vročine in množice ali Vam je potrebno samo malo časa da se sprostite in uživate v naravi, je tukaj naše priporočilo: gozdni park Punta Corrente, znan tudi pod imenom Zlati rt, nastanjen je samo 1,5 km južno od centra Rovinja.

Park je leta 1890 osnoval Baron Hütterott, avstrijski admiral kateri je prepoznal lepoto in potencial tega področja. Ta ljubitelj narave je kupil 4 rovinjske otoke in začel projekt transformacije področja 90 hektarjev v spa oazo. Čeprav je njegova smrt stala na pot končne realizacije, se še naprej  šteje za največjega začetnika  turizma na tem področju.

Kameni borovi so v obliki sončnika, skupaj z hrasti, cedrami  in cipresami, odražajo hladen, senčni gozd. Park je ponosen z raznovrstnimi drevesi, katere je težko najti na enem mestu istočasno: Aleppo bor, kalabrijski bor, pomorski bor, evropski črni bor itd. Steze za pešce so paralelno z obalo, tako da lahko še naprej uživate v pogledu na Jadransko morje, kamnite zalive in prodnate plaže.

Punta Corrente je idealno mesto za ljudi ki radi preživljajo čas na odprtem in imajo radi  zabavne, športne aktivnosti. Tekanje, gimnastika, vožnja z kolesom, sprehajanje, prosto  vzpenjanje ali samo meditiranje – izbira je Vaša!