Ako želite da pobjegnete od vrućine i gužve, ili Vam samo treba malo vremena da se opustite i uživate u prirodi, evo naše preporuke: šumski park Punta Corrente, poznat i pod nazivom Zlatni rt, smješten samo 1.5 km južno od centra Rovinja.

Park je 1890. godine osnovao baron Baron Hütterott, austrijski admiral koji je prepoznao ljepotu i potencijal ovog područja. Ovaj ljubitelj prirode kupio je četiri rovinjska otoka i započeo projekt transformacije područja od 90 hektara u spa oazu. Iako je njegova smrt stala na put konačnoj realizaciji, i dalje se smatra najvećim pokretačem turizma u ovom području.

Kameni borovi u obliku suncobrana, zajedno sa hrastovima, cedrom i čempresom, stvaraju hladnu, sjenkovitu šumu. Park se ponosi raznovrsnošću borova, koju je teško naći na jednom mjestu istovremeno: Aleppo bor, kalabrijski bor, pomorski bor, evropski crni bor itd. Šetačke staze pružaju se paralelno sa obalom, tako da i dalje možete uživati u pogledu na Jadransko more, kamenite uvale i šljunkovite plaže.

Punta Corrente je idealno mesto za ljude koji vole boravak na otvorenom i zabavne, sportske aktivnosti. Trčanje, gimnastika, vožnja biciklom, šetanje, slobodno penjanje ili samo meditiranje – izbor je Vaš!