Plaža Mulini je atraktivna oaza dizajnirana kao nastavak promenade, koja povezuje grad Rovinj sa šumskim zelenilom parka Punta Corrente.

Ono što razlikuje Mulini od drugih plaža u ovoj regiji su zanimljiva i dovitljiva arhitektonska rešenja. Njen jedinstveni ambijent je podeljen na dve oblasti, kako bi se što bolje uklopila u postojeći prirodni reljef i varijacije na obali. Prvi je oštrija stenovita zona, sa puno izlomljenih ploha, koja je pod direktnim uticajem udara talasa. Druga je mnogo mirnija zona sa blagim kaskadama koje vode do mora. Glavni gradivni element ovde je šljunak, okružen bogatom vegetacijom.

Tokom dana plaza je raj za plivače, neplivače, ljubitelje kajaka ili kanua i ronioce. Nakon zalaska sunca, pretvara se u intimniji prostor sa romantičnom i ugodnom mediteranskom atmosferom. Barovi i restorani u blizini pružaju veliki izbor pića, svežih morskih plodova, udobna mesta za sedenje i prekrasan pogled. Neke od ležaljki imaju zvonca – upotrebite ga i kelner će odmah doći po narudžbu. Da li ste spremni da se u potpunosti izgotivite?