Rovinj je znan po svoji prelepi panorami, kot tudi v gastronomski ponudbi! Kot je bilo pričakovano od obalnega mesta, kulinarika  temelji predvsem na svežih ribah in morskih sadežih, z finimi mešanicami balkanske in italijanske kuhinje. Drugi osnovni elementi so grozdje, olive in pšenica.

Spodaj je naš majhen izbor vrhunskih restavracij ki smo jih izbrali glede na atmosfero, udobje, intimnost, prostornost, ceno in seveda sposobnost priprave in serviranja hrane. Raziščimo lokalne kulinarične dobrote! Prijetno!

Verjetno ne bi pričakovali restavracije z imenom Danilo Danilo (bar Donava), ki se nahaja na obrobju mesta, v bližini taborišča, da bo ena izmed najboljših restavracij v Rovinju. Ampak to je res pravo odkritje, kajti hrana je pustila presenetljivo dober vtis!

Tutto Bene je restavracija, ki se nahaja na ulici De Amicis, ena najbolj priljubljenih turističnih območij v Rovinju. Poleg vrhunske lokacije, kar resnično poudarja to mesto na bogati istrski gastronomski sceni, so inovativni dodatki tradicionalnim sredozemskim jedem.

Orca je simpatična družinska restavracija, ki se nahaja na glavni cesti, na samem vhodu v Rovinj. Notranjost je zelo udobna, a tradicionalno oblikovana restavracija lahko sprejme do 100 ljudi. Kuharji, ki tukaj delajo že leta, so pravi mojstri svoje obrti, z neverjetno navdušenjem za pripravo hrane.