Rovinj je poznat po svojoj prelepoj panorami, kao i gastronomskoj ponudi! Kao što je za očekivati od primorskog grada, kulinarstvo se uglavnom zasniva na svežoj ribi i morskim plodovima, sa delikatnim primesama balkanske i talijanske kuhinje. Ostali bazični elementi su grožđe, masline i pšenica.
Ispod je naša mala selekcija vrhunskih restorana koje smo odabrali na temelju atmosfere, komfora, intimnosti, prostranosti, cena i, naravno, veštine pripreme i serviranja hrane.
Hajmo istražiti lokalne gastronomske delicije! Prijatno!

Verovatno ne biste očekivali da će restoran po imenu Ujka Danilo (Barba Danilo), sa lokacijom na gradskoj periferiji, u blizini kampa, biti jedan od najboljih restorana u Rovinju. Ali ovo je zaista pravo otkriće, jer je hrana ostavila iznenađujuće dobar utisak!

Tutto Bene je restoran koji se nalazi u ulici De Amicis, jednoj od najprometnijih turističkih zona Rovinja. Pored vrhunske lokacije, ono što zaista ističe ovo mesto na bogatoj istarskoj gastronomskoj sceni, su inovativni dodaci tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji.

Orca je simpatični restoran pod vođstvom porodice, a nalazi se na glavnoj cesti, na samom ulazu u Rovinj. Enterijer je jako ugodan, a tradicionalno dizajnirana trpezarija može ugostiti i do 100 ljudi. Kuvari, koji ovde godinama rade, su pravi majstori svog zanata, sa neverovatnim entuzijazmom za pripremu hrane.